HELYI,  IDÉNY,  VEGETÁRIÁNUS

zero waste konyha

Több, mint szakácskönyv…

” Hiszek benne, hogy a környezettudatos táplálkozás első sorban ízletes és változatos, a konyhai hulladékcsökkentés egy  olyan örömteli alkotómunka, ami a bolygónak és magunknak is jó.

Hiszek benne, hogy csupán helyi – és idény alapanyagok felhasználásával is készíthet bárki mennyei vegetáriánus ételeket!”

Képzeld el, hogy kinyitsz egy könyvet, ami segít eligazodni abban, hogy éppen minek van idénye, hogy hogy tudod felhasználni a retek vagy a cékla levelét, mit kezdj a zöldségek héjával,  vagy a félresikerült süteménnyel.

Egy ilyen könyv gondolata motoszkált a fejemben már két éve, mikor 2020 év elején úgy döntöttem, hogy belevágok és papírra vetem a receptjeimet, hogy az ízeken és textúrákon keresztül téged is segítsek a zero waste életmód felé tartó úton. 

A Zero Waste konyha több, mint szakácskönyv, mert a receptek mellett arra is választ kapsz, hogy

Home
Home
Home
Home

mit jelent a hulladékmentesség

mi teszi ökologikussá az étkezésünket

mennyi élelmiszer pazarolunk és van-e elég élelem a világon

miért kerülök bizonyos alapanyagokat

…és még sok minden másra.

Home

Még számos meglepetés vár a könyvben

Honnan szerzem be az alapanyagokat? Hogy zajlanak a zero waste főzések és fotózások? Tekints be a színfalak mögé!

Értesülj elsőként a megjelenésről, csak neked szóló ajánlattal karöltve!

Ismerd meg a vendégszakácsokat, akik gazdagítják a receptgyűjteményt!

Próbálj ki recepteket és küldj visszajelzést! 

Ha ezekre is kíváncsi vagy, akkor kövesd a könyv születésének további történetét!

Home
Home
Home
Home

Igen, mindent el tudsz készíteni te is!

Rólam

Home
Home

A könyv történetE

2014-ben alig két hónapos házasan nekivágtam a férjemmel egy egy éves világkörüli nászútnak. Két kis hátizsákkal és egy nagy adag kalandvággyal. Ennek az utazásnak és azt követő utaknak a mementójaként született meg a Talpalatnyi történetek blog. De nem csak kalandokkal, barátságokkal gazdagodtunk, hanem a világ mélyebb megértésével, a bőrünkön tapasztaltuk, hogy minden egyes döntésünknek hatása van. Mikor hazajöttünk elhatároztuk, hogy átalakítjuk az életmódunkat és nem termelünk több szemetet. Ennek már 4 éve és folyamatosan fejlődünk. 

Étel 40%-át kidobjuk.  De ez nem kell, hogy így legyen!

Étel tisztelet föld tisztelet és saját testünk tisztelete!

1 évig íródik, ahogy érnek a gyümölcsök, követve a természet ciklusát.

miert epp a konyha?
ez az amivel nap mint nap talalkozunk, itt termelodik a legtöbb szemet
önkenteleneul, ahogy mentunk vegog az eletunkben, ez a haztartasunkban a furdoszoban at az utazasokig

Helyi

Egy szakácskönyv, amiből megtudhatod mi is a baj a chia maggal, mit lehet rizs helyett köretként enni vagy télen banán és mandarin helyett enni.

Home

Idény

Képzel el, hogy kimész a piacra és csak abból főzöl, ami  hazánkban terem és éppen szezonális.

Home

Vegetáriánus

Vegetáriánus receptek nehezen beszerezhető vagy messziről érkező alapanyagok nélkül. mint a házi mogyorókrém, a pillanatok alatt elkészíthető magtej vagy éppen egy egyszerű, indiai házi sajt.

Home

Hulladékmentes

Hogyan válthatsz ki minden egyszer használtos műanyagot, papírt, alumíniumot a konyhában a mosogatószivacstól, a folpackon át a papírtörlőig.

Hogyan tudsz úgy vásárolni, hogy minimálisra csökkents az olyan csomagolóanyagokat, mint a tejfölös doboz vagy a

Ízek, illatok felfedezésén keresztül ismertet meg a környezettudatos táplálkozás alapjaival.

Előkészületektől a tároláson, frissentartáson át a változatos felhasználásig.

Amaecet hézilag 

Home

Igen, mindent el tudsz készíteni te is!

A főzés öröm, kreativitás.

Home
Home
Home
Home

A könyv története

2014-ben alig két hónapos házasan nekivágtam a férjemmel egy egy éves világkörüli nászútnak. Két kis hátizsákkal és egy nagy adag kalandvággyal. Ennek az utazásnak és azt követő utaknak a mementójaként született meg a Talpalatnyi történetek blog. De nem csak kalandokkal, barátságokkal gazdagodtunk, hanem a világ mélyebb megértésével, a bőrünkön tapasztaltuk, hogy minden egyes döntésünknek hatása van. Mikor hazajöttünk elhatároztuk, hogy átalakítjuk az életmódunkat és nem termelünk több szemetet. Ennek már 4 éve és folyamatosan fejlődünk. 

Étel 40%-át kidobjuk.  De ez nem kell, hogy így legyen!

Étel tisztelet föld tisztelet és saját testünk tisztelete!

1 évig íródik, ahogy érnek a gyümölcsök, követve a természet ciklusát.

Text content

Now Available on Kindle

 Kindle, Kobo, Nook, iBooks, or tablet – download the latest novel in an instant and be transported into another world.

Home

Also 
Available

Home
Home
Home
Home

Book Reviews

Get the First
Three Chapters,
Free.

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Home

Get in touch

Your Name
Your Email
Subject *
Message *

Or you can email us directly at : eBook@site.com

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop