Skip to content

Őszintén a második kiadásról

Február közepén jelentkeztem utoljára hírekkel. Régóta halogatom ezt a levelet, de mindenképp szerettem volna veled megosztani, hogy miért nem érkezett meg még a könyv második kiadása és miért nem indítottam el az előrendelést.

Az FSC papír már a nyomdában vár, viszont a nyersanyag áremelkedés miatt a második kiadású könyv kicsit drágább lesz, és mert tudtuk, hogy sokat kell a papírra várni, kitaláltuk Nusival és Eszterrel, hogy addig bővítsük ki a szakácskönyvet.

Mivel nem tudtam a pontos árat egészen addig, míg a nyomdába be nem érkezett a papír, őszinte leszek, hogy nem voltunk annyira motiváltak, hogy nekilássunk a bővítéssel járó „felesleges” munkának, ha esetleg olyan árat kapok, amitől maga a második kiadás nyomtatása is kérdésessé válik.

Mikor megkaptam a végleges árat elkezdtem tervezni a kiegészítéseket, gondolkodni azon, hogy melyik, az első kiadásból kimaradt receptek kerüljenek bele és mi az a téma, amitől teljesebb egésznek érezném a könyvet.

zero waste szakácskönyv_mexikói_nepáli_ukrán_kínai ételek

Végül az új receptek mellett két témával bővül az újabb kiadást.

Az egyik talán nem meglepő. A könyv születése alatt anyai szerepbe is születtem, így érdeklődésem egyre inkább a kicsik táplálása felé tolódott.

Ugyan e sorok írásakor mindössze pár hónapos kislányunk még csak kedvesen mosolyog az árusokra, jót alszik ránk kötve a piacon, de hiszek benne, hogy minél kisebb korban kezdjük el a példamutatást (hogy nekünk fontos, hogy tudjuk kitől, honnan érezik az élelmünk) azzal szelíden formáljuk a gyerekek szemléletét egy környezettudatosabb életmódra. 

zero waste szakácskönyv_mexikói_nepáli_ukrán_kínai ételek
Őszintén a második kiadásról

Ugyan ez a plusz 16 oldal nem tűnik soknak, de az összesen 9 gyerek mozgatása, akik közül három alig 6 hónapos, a családi élet zajlása nehezen tette lehetővé a közös fókuszált gondolkodást, a fotók elkészítését, a szerkesztői találkozókat, korrektúrázás, mert mindig közbejött valami. (Egy betegség itt, egy utazás ott, egy fogacska miatt nyűgösebb gyermek, ami miatt halasztani kellett stb.) Az órákból napok, a napokból pedig hetek lettek és hihetetlenül elszalad az idő.

Közben már azzal is számolnom kellett, hogy a Ligeti Csomagolásmentes Bolt, ami Budapesten három ponton is helyet adott annak, hogy ingyenesen, csomagolás nélkül átvessék a vásárlók a könyvet, lehet, hogy bezár. Sajnos ez meg is történt. Nagyon szeretném, ha továbbra is lenne megint (a váci mellett) Budapesten is ingyenes átvevő pont, de addig nem indítom el az előrendelést, amíg nem állapodok meg egy másik bolttal. Ezzel a lehetőséggel ugyanis rengetegen éltek az első vásárlásnál.

Tényleg nem hangzik soknak a 432-höz képest, de ennek a 16 oldalnak pontosan ugyan azokon a lépéseken kell végig mennie, mint a teljes első kiadásnak. Újra kell számoznunk minden kedves kis kézírásos részt a receptek mellett…úgyhogy sok-sok plusz munkaórával jár ez a látszólag rövid bővítés.

Szeretek úgy időpontot ígérni, hogy ahhoz tartom magam és személyiségemből adódóan (de úgy gondolom ez igaz minden szereplőre, akiket a bővítésbe bevontam) amit eltervezek azt azonnal szeretem véghez vinni, nem szeretek várni munkával, de az anyaság és az évszakokra való hangolódás is mind-mind türelemre és várakozásra tanítanak. Sokat tanultam és fejlődtem a könyv készítése során is ebben, de az anyaság méginkább erre tanít.

A most már előre láthatólag biztos időpont a júniusi megjelenés (attól függően, hogy hány tankönyv nyomtatása áll sorba a szakácskönyv előtt.)

Őszintén a második kiadásról
Őszintén a második kiadásról
Őszintén a második kiadásról
Őszintén a második kiadásról

A következő hírlevélig itt találsz hasznos praktikákat:

https://talpalatnyitortenetek.hu/zero-waste/

https://www.facebook.com/Talpalatnyitortenetek.hu

Ha úgy gondolod tetszene egy barátodnak a könyv, továbbítsd neki a HONLAPOT!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba