Tizenharmadik hírlevél
A „Helyi, idény, vegetáriánus Zero waste konyha” szakácskönyv tizenharmadik hírlevelét olvasod.
Ha most iratkoztál fel, akkor az előző (a visszajelzések alapján sokak számára érdekes és hasznosnak tartott ;-)) tartalmakat a levél alján található linkre kattintva találod.

Izgatottan vártam a napot, amikor a nyomdából megtudom a könyv szállításának napját, mert ezzel már tényleg valósággá válik az alkotás, amin 21 hónapja dolgozom harmadmagammal.
Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a babánk érkezése előtt kézbe vehetem én is és ti is a könyvet és még egy könyvbemutatót is tudok tartani.
A dedikálással egybekötött könyvbemutató pontos időpontjáról és helyszínéről a héten küldök neked levelet. Itt nem csak velem, de Nusival a könyv gyönyörű képeinek készítőjével és Eszterrel, a szuper szerkesztővel is találkozhatsz majd.
Ígértem, hogy a mai napon indul a vásárlás. Reggelre terveztem és bár páran már meg is találtátok a honlapon elrejtett vásárlási opciót és meg is vásároltátok a könyvet, de természetesen a technika ördöge most sem került el, és több mint 5 órát töltöttem azzal, hogy működőképessé tegyem a vásárlást.
De már minden gördülékenyen megy! Remélem, hogy ez volt az utolsó kihívás :-).

Érdemes elővásárolnod!
A vasárnapi hírlevélben olvasott indokok és amellett, hogy az első kiadás kevés példányszámmal kerül nyomtatásra, azért mert ezekkel a különleges ajándékokkal szeretném meghálálni a bizalmad:
1. | Csak az elővásárlók számára készített és elérhető digitális szezonális alapanyag kártyák a könyv legszebb fotóival |
2. | Azonnal felhasználható 10% kedvezmény kupon a hulladékmentes.hu webáruházba |
3. | Névre szólóan dedikálom a példányodat neked vagy ajándékozottad számára |
4. | Amint megérkezi a nyomdából elsőként adom fel neked |
A KÖNYV ÁTVÉTELE
Előreláthatólag augusztus utolsó hete.
Bár igyekszem a lehető legkevesebb csomagolásban postázni a könyvet, ha budapesti vagy és megteheted, kérlek, hogy a három Ligeti Csomagolásmentes bolt egyikében vedd át a könyvet.
Így neked nem kell postaköltséget fizetned, ennyivel is kevesebb csomagolás keletkezik, nekem pedig eggyel kevesebb könyvet kell óriás pocakkal csomagolnom. 🙂


Különleges, csak az elővásárlás ideje alatt elérhető csomag!
– amivel benézhetsz a zero waste konyhánkba
Szintén vasárnap írtam neked, a könyv rajtam kívül álló okokból való megemelkedett költségeiről és azokról a szempontokról, amikről nem voltam hajlandó lemondani a költségcsökkentés érdekében.
Ennek ellenére kitartottam amellett, hogy a könyvet elérhető áron értékesítem. Megköszönöm, hogy ha a könyvet kiegészítő webinár megvásárlásával járulsz hozzá mindazoknak az embereknek a munkájához, akik több mint 1,5 évig dolgoztak velem együtt a könyv készítésén.
Több évnyi kísérletezés, pontosan 21 hónap kutatás, írás, fotózás, 3 ember és számos segítő, tanácsadó munkájának eredményeként jött létre a könyv.
Ha az elmúlt 7 évben követted a munkásságomat, hasznos életmódváltó tippeket, tanácsokat, inspirációt kaptál tőlem egy-egy ingyenes előadáson vagy kampányom során és szeretnél egy jóval személyesebb élménynek is részese lenni, akkor nézz be a konyhámba egy élő, virtuális webinár és körbevezetés keretében, amelyben minden kérdésedre válaszolok a férjemmel együtt.
Mit tartalmaz?
1. | a gyönyörű szezonális alapanyag kártyákat |
2. | azonnal felhasználható 10% kedvezmény kupon a hulladékmentes.hu webáruházba |
3. | dedikált példányt |
4. | elsőként történő feladás, amint megérkezik a nyomdából |
5. | részvételt az élő, virtuális webináron, amivel betekinthetsz a konyhánkba és felteheted a kérdéseidet |
6. | extra receptet: a tél közeledtével a könyvből, helyhiány miatt kimaradt téli recepteket küldök neked. |

A könyv neked vagy ajándékozottadnak szól, ha
• | zavar az, hogy ételt dobsz ki (akár azért mert megromlanak, túl sok marad, bizonyos zöldségrészeket automatikusan kidobsz, ami ehető lenne) és kidobott étel árát is szeretnéd megspórolni |
• | étkezéseddel, főzéseddel járó csomagolási hulladékodat szeretnéd csökkenteni, de még nem tudod hogyan |
• | szeretnének kevesebb húst fogyasztani, de oly módon, hogy nem csomagolt, távolról érkező, egzotikus alapanyagokra támaszkodsz |
• | érdekel a táplálkozás a klíma viszonya és hogy mit tehetsz ökológiai lábnyomod csökkentése érdekében e téren |
• | szeretnél többet főzni otthon szezonális alapanyagokból |
Bemutatkozik egy újabb vendégszakács.
Fontosnak tartom, hogy tanuljunk egymástól és támogassuk, inspiráljuk egymást, mert abban hiszen, hogy közösen tudunk változtatni a világ menetén. Ezért nem is volt kérdés, hogy felkeressem azokat a szakácsokat, bloggereket, művészeket, akik engem is inspirálnak, és akiknek a munkásságát tisztelem. Megkérdtem őket, hogy 1-1 recepttel saját területükről színesítsék a szakácskönyvet.
Mindig is csodálattal szemléltem a látszólag különböző területek találkozását, de a szívemhez különösen közel áll az, ahogy az irodalom és a konyhaművészet találkozik. Dragomán György receptjeivel az irodalom a tányérra kerül. Képes úgy is jóllakatni olvasóit, hogy még a konyhába sem kell betenni a lábukat. Felkelti elfeledett ízemlékeinket. A főzéshez való szeretet- és tiszteletteljes viszonyával pedig meggyőződésem, hogy nagy része van abban, hogy visszataláljunk az ételekhez fűződő elementáris viszonyunkhoz. Amit valahol a kész – és gyorsételek korában elvesztettünk.
A könyvben egy nyári leves recepttel találkozhatto vele.
Hamarosan érkezik a többi részlet. Még több fantasztikus vendégszakácsot ismerhetsz meg, jönnek receptek, könyv- és filmajánlók és még jó pár meglepetés!
A következő hírlevélig itt találsz hasznos praktikákat:
https://talpalatnyitortenetek.hu/zero-waste/
https://www.facebook.com/Talpalatnyitortenetek.hu
Ha úgy gondolod tetszene egy barátodnak a könyv, továbbítsd neki a HONLAPOT!