Skip to content

Tizenharmadik hírlevél

„Helyi, idény, vegetáriánus Zero waste konyha” szakácskönyv tizenharmadik hírlevelét olvasod.

Ha most iratkoztál fel, akkor az előző (a visszajelzések alapján sokak számára érdekes és hasznosnak tartott ;-)) tartalmakat a levél alján található linkre kattintva találod.

#013 hírlevél

Izgatottan vártam a napot, amikor a nyomdából megtudom a könyv szállításának napját, mert ezzel már tényleg valósággá válik az alkotás, amin 21 hónapja dolgozom harmadmagammal.

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a babánk érkezése előtt kézbe vehetem én is és ti is  a könyvet és még egy könyvbemutatót is tudok tartani.

A dedikálással egybekötött könyvbemutató pontos időpontjáról és helyszínéről a héten küldök neked levelet. Itt nem csak velem, de Nusival a könyv gyönyörű képeinek készítőjével és Eszterrel, a szuper szerkesztővel is találkozhatsz majd.

Ígértem, hogy a mai napon indul a vásárlás. Reggelre terveztem és bár páran már meg is találtátok a honlapon elrejtett vásárlási opciót és meg is vásároltátok a könyvet, de természetesen a technika ördöge most sem került el, és több mint 5 órát töltöttem azzal, hogy működőképessé tegyem a vásárlást.

De már minden gördülékenyen megy! Remélem, hogy ez volt az utolsó kihívás :-).

zero waste szakácskönyv_mexikói_nepáli_ukrán_kínai ételek

Érdemes elővásárolnod!

vasárnapi hírlevélben olvasott indokok és amellett, hogy az első kiadás kevés példányszámmal kerül nyomtatásra, azért mert ezekkel a különleges ajándékokkal szeretném meghálálni a bizalmad:

1. Csak az elővásárlók számára készített és elérhető digitális szezonális alapanyag kártyák a könyv legszebb fotóival
2. Azonnal felhasználható 10% kedvezmény kupon a hulladékmentes.hu webáruházba
3. Névre szólóan dedikálom a példányodat neked vagy ajándékozottad számára
4. Amint megérkezi a nyomdából elsőként adom fel neked

 

A KÖNYV ÁTVÉTELE

Előreláthatólag augusztus utolsó hete.

Bár igyekszem a lehető legkevesebb csomagolásban postázni a könyvet, ha budapesti vagy és megteheted, kérlek, hogy a három Ligeti Csomagolásmentes bolt egyikében vedd át a könyvet.

Így neked nem kell postaköltséget fizetned, ennyivel is kevesebb csomagolás keletkezik, nekem pedig eggyel kevesebb könyvet kell óriás pocakkal csomagolnom. 🙂

#013 hírlevél
#013 hírlevél

Különleges, csak az elővásárlás ideje alatt elérhető csomag!

– amivel benézhetsz a zero waste konyhánkba

Szintén vasárnap írtam neked, a könyv rajtam kívül álló okokból való megemelkedett költségeiről és azokról a szempontokról, amikről nem voltam hajlandó lemondani a költségcsökkentés érdekében.

Ennek ellenére kitartottam amellett, hogy a könyvet elérhető áron értékesítem. Megköszönöm, hogy ha a könyvet kiegészítő webinár megvásárlásával járulsz hozzá mindazoknak az embereknek a munkájához, akik több mint 1,5 évig dolgoztak velem együtt a könyv készítésén.

Több évnyi kísérletezés, pontosan 21 hónap kutatás, írás, fotózás, 3 ember és számos segítő, tanácsadó munkájának eredményeként jött létre a könyv.

Ha az elmúlt 7 évben követted a munkásságomat, hasznos életmódváltó tippeket, tanácsokat, inspirációt kaptál tőlem egy-egy ingyenes előadáson vagy kampányom során és szeretnél egy jóval személyesebb élménynek is részese lenni, akkor nézz be a konyhámba egy élő, virtuális webinár és körbevezetés keretében, amelyben minden kérdésedre válaszolok a férjemmel együtt.

Mit tartalmaz?

1. a gyönyörű szezonális alapanyag kártyákat
2. azonnal felhasználható 10% kedvezmény kupon a hulladékmentes.hu webáruházba
3. dedikált példányt
4. elsőként történő feladás, amint megérkezik a nyomdából
5. részvételt az élő, virtuális webináron, amivel betekinthetsz a konyhánkba és felteheted a kérdéseidet
6. extra receptet: a tél közeledtével a könyvből, helyhiány miatt kimaradt téli recepteket küldök neked.
#013 hírlevél

A könyv neked vagy ajándékozottadnak szól, ha

zavar az, hogy ételt dobsz ki (akár azért mert megromlanak, túl sok marad, bizonyos zöldségrészeket automatikusan kidobsz, ami ehető lenne) és kidobott étel árát is szeretnéd megspórolni
étkezéseddel, főzéseddel járó csomagolási hulladékodat szeretnéd csökkenteni, de még nem tudod hogyan
szeretnének kevesebb húst fogyasztani, de oly módon, hogy nem csomagolt, távolról érkező, egzotikus alapanyagokra támaszkodsz
érdekel a táplálkozás a klíma viszonya és hogy mit tehetsz ökológiai lábnyomod csökkentése érdekében e téren
szeretnél többet főzni otthon szezonális alapanyagokból

Bemutatkozik egy újabb vendégszakács.

Fontosnak tartom, hogy tanuljunk egymástól és támogassuk, inspiráljuk egymást, mert abban hiszen, hogy közösen tudunk változtatni a világ menetén. Ezért nem is volt kérdés, hogy felkeressem azokat a szakácsokat, bloggereket, művészeket, akik engem is inspirálnak, és akiknek a munkásságát tisztelem. Megkérdtem őket, hogy 1-1 recepttel saját területükről színesítsék a szakácskönyvet.

Mindig is csodálattal szemléltem a látszólag különböző területek találkozását, de a szívemhez különösen közel áll az, ahogy az irodalom és a konyhaművészet találkozik. Dragomán György receptjeivel az irodalom a tányérra kerül. Képes úgy is jóllakatni olvasóit, hogy még a konyhába sem kell betenni a lábukat. Felkelti elfeledett ízemlékeinket. A főzéshez való szeretet- és tiszteletteljes viszonyával pedig meggyőződésem, hogy nagy része van abban, hogy visszataláljunk az ételekhez fűződő elementáris viszonyunkhoz. Amit valahol a kész – és gyorsételek korában elvesztettünk.
A könyvben egy nyári leves recepttel találkozhatto vele.

Hamarosan érkezik a többi részlet. Még több fantasztikus vendégszakácsot ismerhetsz meg, jönnek receptek, könyv- és filmajánlók és még jó pár meglepetés!

A következő hírlevélig itt találsz hasznos praktikákat:

https://talpalatnyitortenetek.hu/zero-waste/

https://www.facebook.com/Talpalatnyitortenetek.hu

Ha úgy gondolod tetszene egy barátodnak a könyv, továbbítsd neki a HONLAPOT!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba